Appel pompoentjes

Ingrediënten 6 stuks

6 plakjes roomboter bladerdeeg 

2 appels

1 ei

1 theelepel kaneel

1 theelepel pumpkin spice kruiden 

1 eetlepel donkere basterdsuiker 

1 eetlepel suiker

3 kaneel stokjes 

kooktouw

Bereidingswijze 

Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien. Schil de appels, snijd ze in blokjes en meng met de suiker, basterdsuiker, kaneel en pumpkin spice kruiden. 

Leg appel in het midden van het plakje bladerdeeg. Vouw de vier punten naar binnen. Knip 3 touwtjes kooktouw voor elke pompoen. En bind erom heen. Zodat je de vorm krijgt van een pompoen. Knoop vast en knip het touwtje af.

Besmeer de pompoentjes met losgeklopt ei en bestrooi met wat suiker. 
Leg ze op een bakplaat en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Laat ze iets afkoelen. Verwijder de touwtjes. En steek in elk pompoentje een half kaneel stokje 🎃