Stoofperen
Benodigdheden
1 kg stoof peren
2 zakjes vanillesuiker
100-150 gram suiker
1 flesje rode bessensap van De Betuwe
1 pijp kaneel
Bereidingswijze
Schil de peertjes van steeltje tot onderkant. Snijd aan de onderkant een klein stukje af, zodat ze rechtop blijven staan.
Zet ze rechtop in een kookpan. Strooi er de suiker en vanille suiker over. Voeg het bessen sap toe, en de pijp kaneel.
Voeg water toe, tot ze net onder staan.
Breng aan de kook, en kook ze ongeveer drie uur op een zacht vuur. Zodat ze hun mooie rode kleur krijgen. Wil je zoetere peertjes dan voeg je meer suiker toe.
Haal de peertjes voorzichtig uit de pan, en laat het kookvocht nog even wat koken, tot het een klein beetje ingekookt is.
Doe daarna het vocht weer over de peertjes. Serveer ze warm, of laat ze afkoelen in het kookvocht. Zijn ze afgekoeld, dan in de koelast bewaren.
Smullen maar!!!
Je kan in plaats van Bessensap ook rode wijn of rode port gebruiken.