Baileys Tiramisu
Het is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij.
Een heerlijk dessert, waar je verschillende soorten drank voor kan gebruiken. Ik gebruik in dit recept Baileys. Maar Marsala wijn en Amaretto is ook heerlijk.
Door het gebruik van alcohol is dit recept niet geschikt voor kinderen. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting ook afgeraden voor kinderen tot 5 jaar, ouderen, en zwangere vrouwen.
Ingrediënten
250 ml verse slagroom
250 ml Mascarpone
3 eetlepels suiker
2 zakjes vanille suiker
4 eieren
Schaaltje espresso of sterke koffie
Flinke scheut Baileys
2 pakken lange vingers
cacaopoeder
Bereidingswijze
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker in een ruime kom met een mixer stijf. Maak de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de vanillesuiker in 5 min tot een romig mengsel. Roer in weer een andere kom de Mascarpone los met één eetlepel suiker. Meng de mascarpone in delen door het eidooier mengsel. Spatel de slagroom er dan luchtig door.
Roer in een ondiep, langwerpig schaaltje de Baileys door de afgekoelde koffie. Doop er de lange vingers een voor een in en leg ze met de suiker kant naar boven als laag in een schaal. Verdeel wat van het mascarpone mengsel erover. Maak zo een aantal laagjes met de rest van de in koffie gedoopte lange vingers en de mascarpone.
Laat de schaal afgedekt minimaal 6 uur in de koelkast opstijven. Neem kort voor het serveren uit de koelkast. Bestrooi de tiramisu met behulp van een zeefje met de cacaopoeder.
Wil je een grote schaal voor meer mensen, bijvoorbeeld met kerst, verdubbel dan gewoon de ingrediënten.