Spitskool-groene kool stamppot

Stamppot, als het buiten koud en guur is, en binnen heerlijk warm. En je kan er zoveel kanten mee op. Een stamppotje van spitskool en groene kool. Een lekkere ouderwetse simpele stamppot, met spekjes. En dat smaakt altijd!!

Benodigdheden 3 a 4 personen 

1.5 kg aardappelen
Peper/zout/nootmuskaat
Melk
Boter
500 gram spitskool en groene kool gemengd

( of alleen spitskool, groene kool, rauwe andijvie, boerenkool)
Bakje gerookte of ongerookte spekblokjes
Speklapjes


Bereidingswijze

Schil de aardappelen, en kook ze met zout in ongeveer 25 minuten gaar. Giet af, en maak er met melk, boter, zout, peper en nootmuskaat een puree van. Snijd de groenten, of koop ze gesneden, en kook deze in water met zout, ongeveer 8 a 10 minuten. Ik vind het niet lekker, kool tot pap te koken, daarom houdt ik de kooktijd kort, maar je kan er uiteraard voor kiezen het wat langer te laten koken. Giet de groenten af in vergiet, en laat even uitlekken. Stamp de kool door de puree. Ondertussen heb je spekjes gebakken en op keukenpapier uit laten lekken. Schep deze ook door het stamppotje. Serveer er vlees naar keuze bij, in dit geval een speklapje.