Risotto met paddenstoelen en kip

Ingrediënten 

50 gram gezouten roomboter 

2 sjalotten gesnipperd

400 gram gemengde paddenstoelen 

4 takjes tijm geritst 

Wat verse rozemarijn 

250-300 gram kipfilet in blokjes 

300 gram risottorijst 

150 ml witte wijn

1 liter kippenbouillon 

100 gram Parmezaanse kaas geraspt 

Versgemalen zout en peper 

 

Bereidingswijze 

Verhit de helft van de roomboter in een pan met dikke bodem. Snipper de sjalotjes en voeg deze toe. Fruit de sjalotten ongeveer 3 minuten.

Voeg de paddenstoelen toe. Die je grof hebt gesneden. Bijvoorbeeld in vieren. Bak de champignons op half hoog vuur mee. Breng op smaak met vers gemalen zout en peper. Schep hierna de paddenstoelen uit de pan. En houdt deze even apart.

Bak in dezelfde pan, de kipblokjes mooi gaar en bruin. Kruid deze met vers gemalen peper en zout. Schep ook de kip uit de pan, en houdt ook deze even apart. 

Doe de andere helft van de boter in de pan. Laat deze smelten en voeg daar de risotto rijst aan toe. Bak al roerend 3 minuten, tot de korrels een beetje glazig zijn.

Voeg nu de wijn toe, en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg een scheut bouillon toe, en roer af en toe, en wacht tot deze ook weer is opgenomen door de rijst. Herhaal dit steeds met een scheut bouillon. Tot de rijst gaar is. Ongeveer 20 minuten.

Voeg de kip en champignons toe, en warm goed door. Dan roer je er nog de Parmezaanse kaas doorheen.

Breng het geheel zonodig, op smaak met versgemalen peper en zout.