Quiche met wat je in je koelkast hebt
Deze Quiche heb ik gemaakt met wat ik nog in mijn koelkast had liggen. Heb alleen kipfilet en geraspte kaas gekocht. Nog wat groenten die ik had liggen in deze Quiche verwerkt.
Dat gaat perfect. Je kan zo variëren met wat je erin doet. En mooi spullen opwerken. Heerlijk gegeten met een frisse salade erbij.
Ik zal hier neerzetten wat erin ging. Maar je kan zelf natuurlijk eindeloos variëren.
Ingrediënten
6 a 7 plakjes hartig taartdeeg
300 gram kipfilet blokjes
200 gram spekblokjes
1 groene en 1 rode paprika
1 prei
1 bakje kastanje champignons
Geraspte kaas
2 volle eetlepels crème fraiche
4 grote of 5 middelgrote eieren
Cherry tomaatjes
Olijfolie, vers gemalen peper en zout
Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Vet een Quiche vorm of springvorm licht in. Bekleed met ontdooide plakjes hartig taartdeeg. Laat ze niet te lang ontdooien, worden ze erg slap en moeilijk te verwerken.
Bak nu alles 1 voor 1 even aan in olijfolie. Ik doe dat 1 voor 1, zodat het niet zo een prutje wordt, en alles lekker zijn smaak houdt. Kruid alles lekker even als je het bakt. Met versgemalen zout, peper en Italiaanse kruiden.
De kipfilet in blokjes, spek zijn al blokjes, champignons in plakjes, prei in fijne ringen, paprika in lange repen. De tomaatjes bak ik in zijn geheel ook even lekker aan in olijfolie met vers gemalen peper, zout en Italiaanse kruiden.
Leg het in de vorm, op het deeg. Hierover flink wat geraspte kaas. Kluts de eieren met zout, peper, kruiden en de crème-fraîche.
Schenk dit eroverheen. Dan nog wat geraspte kaas.
Zet de Quiche in een voorverwarmde oven van 180 graden, 35 tot 40 minuten.
Wij aten er een frisse salade bij.