Pasta met groene asperges en kip
Ingrediënten 3 a 4 personen
Pasta naar keuze
2 kipfilets
1 rode ui
400 gram groene asperges
350-400 ml slagroom
Vers gemalen zout en peper
Olijfolie
80- 100 gram verse pesto
Verse basilicum blaadjes
( Italiaanse kruiden )
Bereidingswijze
Snijd de onderste 3 cm van de asperges. Snijd de asperges in stukken. Kook ze 5 minuten in water met zout. Giet de asperges af, en spoel even na met koud water.
Kook de pasta in water met zout.
Snijd de kipfilet horizontaal doormidden. Kruid met zout en vers gemalen peper. Bak de kipfilet mooi bruin en gaar in wat Olijfolie. Laat wat afkoelen en snijd in reepjes.
Doe wat Olijfolie in een pan. En bak de ui, die je in halve ringen hebt gesneden. Voeg de groene asperges toe, en bak deze even mee.
Doe de slagroom erbij, en laat 4 minuten zachtjes koken. Doe dan de gebakken kip reepjes, pasta en pesto erbij. Maak zonodig nog op smaak met zout en peper, of een snufje Italiaanse kruiden.
Roer op het laatst fijn gesneden basilicum er doorheen.
* Gebruik verse pesto. Het recept daarvan vind je in de map bijgerechten. Of verse pesto uit de koeling in de supermarkt.