Kruidnoten dessert in glaasjes

Ingrediënten 6 glazen

250 ml slagroom 

250 gram mascarpone

2 zakjes vanillesuiker 

2 eetlepels suiker

1 reep melkchocolade geraspt 

Kaneelpoeder 

Koek en speculaas kruiden

125-150 gram kruidnoten 

Bereidingswijze 

Maak groffe kruimels van de kruidnoten. Ik doe dat op een plank met een deegroller. 

Roer in een beslagkom de mascarpone even met een garde los. Voeg de suiker, vanillesuiker, slagroom, Kaneelpoeder en koek en speculaas kruiden toe.

Mix dit met een mixer tot een stevige crème. Ik doe de Kaneelpoeder en koek en speculaas kruiden altijd op gevoel. En proef tussendoor.

( altijd een schone lepel gebruiken!! )

Begin met van allebei een theelepel. En voeg zoveel toe tot je de gewenste smaak hebt.

Rasp een reep melkchocolade. 

Vul de glaasjes pas op het moment als je ze gaat opdienen.  Dan blijven de kruidnoten kruimels lekker krokant. Bewaar de mascarpone crème in de koelkast tot gebruik.

Begin met een laagje kruidnoten kruimels. Dan de mascarpone crème. Daarop een laagje geraspte melkchocolade. Maak zo laagjes.

Garneer af met wat geraspte chocolade, en kruidnoten kruimels. Je kan het ook afwerken natuurlijk met hele kruidnoten, chocolade kruidnoten.