Pappardelle met gamba's

Ingrediënten 2 pers

 

400 gram grote, rauwe garnalen 

Koelverse pappardelle 250 gram

1 rode ui

3 tenen knoflook

Halve rode peper

10 romaatjes ( tros cherry tomaatjes )

Zongedroogde tomaatjes op olie ( 10 )

300 gram spinazie

Scheutje kookroom

Parmezaanse kaas

Olijfolie/zout/peper

 

Bereidingswijze

 

Maak de garnalen schoon, en spoel ze goed af onder stromend koud water. Dep ze droog.

Snijd de knoflook heel fijn, snipper de ui, halveer de tomaatjes.

Zet een pan water met zout op voor de pasta. Kook de pasta volgens aanwijzingen.

Verwarm olijfolie in een pan. Fruit hierin de knoflook en de rode peper. Voeg de garnalen toe en bak deze even mee. Haal de garnalen uit de pan. Voeg zo nodig nog wat olijfolie toe, en bak de ui. Voeg dan de tomaatjes, en zongedroogde tomaatjes toe, en bak deze een paar minuten. Ook wat peper en zout.Doe er dan de blaadjes spinazie bij, en verwarm deze mee.

Dan een scheutje kookroom en wat Parmezaanse kaas. Giet de pasta af, en roer deze samen met de garnalen door het spinazie/tomaten mengsel.