Romige Rigatoni met balletjes en prei

Ingrediënten 3 a 4 personen 

400 gram Rigatoni pasta

4 saucijzen worstjes

1 grote ui

1 teen knoflook 

2 stuks prei

250 ml slagroom

100 gram geraspte Parrano kaas

Paar takjes verse tijm

Versgemalen peper en zout

Olijfolie 

 

Bereidingswijze 

Haal het vel van de worsten. Draai kleine balletjes van het worst gehakt.

Snipper de ui en knoflook. Snijd de preien in ringen. Breng water aan de kook met wat zout Voor de pasta.

 

Verwarm wat olijfolie in een pan, en fruit hierin de ui licht aan. Doe er dan ook de knoflook bij. En rits wat takjes tijm, en voeg die ook toe. Bak even lekker aan. Voeg de gehaktballetjes toe, en bak deze even mee tot ze mooi bruin zijn. Nu doe je de prei ringen erbij, ook weer even zacht meebakken. Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking. 

Voeg nu de room, de parrano kaas, en 1 eetlepel pasta water toe. Wat je bewaard hebt bij het afgieten van de pasta.

Laat een minuutje zachtjes pruttelen. Voeg dan de pasta toe, maak zonodig op smaak met wat versgemalen peper en zout.