Romige Rigatoni met balletjes en prei

Ingrediënten 3 a 4 personen
400 gram Rigatoni pasta
4 saucijzen worstjes
1 grote ui
1 teen knoflook
2 stuks prei
250 ml slagroom
100 gram geraspte Parrano kaas
Paar takjes verse tijm
Versgemalen peper en zout
Olijfolie
Bereidingswijze
Haal het vel van de worsten. Draai kleine balletjes van het worst gehakt.
Snipper de ui en knoflook. Snijd de preien in ringen. Breng water aan de kook met wat zout Voor de pasta.
Verwarm wat olijfolie in een pan, en fruit hierin de ui licht aan. Doe er dan ook de knoflook bij. En rits wat takjes tijm, en voeg die ook toe. Bak even lekker aan. Voeg de gehaktballetjes toe, en bak deze even mee tot ze mooi bruin zijn. Nu doe je de prei ringen erbij, ook weer even zacht meebakken. Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking.
Voeg nu de room, de parrano kaas, en 1 eetlepel pasta water toe. Wat je bewaard hebt bij het afgieten van de pasta.
Laat een minuutje zachtjes pruttelen. Voeg dan de pasta toe, maak zonodig op smaak met wat versgemalen peper en zout.