Nasi wrap

Nasi met een eitje, maar dan net even anders. Dat is deze omelet wrap. Jouw vertrouwde nasi, op een andere gezellige manier op tafel. Ik heb er mini kip loempiaatjes, satésaus, kroepoek en gebakken uitjes bij geserveerd. Maak het gezellig op jouw manier.

Ingrediënten

Nasi
2 eieren/peper/zout per omelet per persoon

Hieronder mijn nasi recept, maar je kan uiteraard ook gewoon je eigen vertrouwde nasi gebruiken.

Pandanrijst
2 tenen knoflook
2 rode uien
1 rode zoete punt paprika
300 gram kipfilet/250 gram magere speklappen in reepjes
1 prei in dunne ringen
1 bakje kastanje champignons in schijfjes
ketjap
Sambal ( ik gebruik altijd sambal manis, gebakken sambal )
Kurkuma
Komijnzaad
Djahé
peper en zout

Bereidingswijze

Kook een aantal uur van te voren de rijst, en laat afkoelen. Dan is deze het lekkerst als je dit voor nasi gebruikt.

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Snijd de kip en spek in blokjes of reepjes. Bak deze even aan in een kneepje vloeibare margarine. Voeg eerst de ui en knoflook toe, dan alle gesneden groentes toe. En bak tot deze lekker zacht zijn. Dan de Djahé, komijnzaad, peper, zout en kurkuma toe. En laat dit even zachtjes bakken. Dan twee theelepels, of naar eigen smaak, sambal. Ik hou van de smaak van gebakken sambal, ipv gewone sambal. Maar gewone kan ook. ( Je mag ook een zakjes nasi kruiden gebruiken uiteraard)

Dan een flinke scheut zoete ketjap. Roer even door.
Voeg dan de gekookte en afgekoelde rijst toe.Proef, en maak zo nodig verder op smaak.

Ondertussen heb je omeletten gebakken. Schep nasi op de omelet, en vouw tot een wrap. Serveer erbij wat je lekker vind. Je kan ook de omeletten van te voren bakken, en vlak voor je de nasi erop doet, even een minuutjes verwarmen in de magnetron.