Romige pasta met kip en spinazie

Ingrediënten 4 personen

Pasta naar keuze 400 gram

2 kipfilets 

1 rode ui

1 teen knoflook 

1 rode paprika 

200 gram Verse Spinazie

150-200 ml Kookroom

Vers gemalen peper en zout 

Italiaanse kruiden

Paprika poeder

Parmezaanse kaas

Bereidingswijze 

Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Ik vind voor dit gerecht penne, rigatoni, en vlinder pasta lekker.

Snijd de kipfilet in blokjes. Doe twee eetlepels olijfolie in een pan. Kruid de kipfilet blokjes met vers gemalen peper en zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. 

Bak de blokjes kipfilet mooi bruin en bijna gaar. Is de kip bijna goed, voeg je twee volle eetlepels Parmezaanse kaas toe. En bak je dit 1 minuutje zachtjes mee. Haal dan de kip uit de pan. En zet even apart.

Doe opnieuw wat olijfolie in de pan. Snipper de ui en knoflook en bak deze even kort aan. Voeg nu de paprika blokjes toe. En bak even tot de paprika wat zachter is. Nu mag de spinazie erbij. Ook versgemalen peper en zout en Italiaanse kruiden. Roerbak dit kort.

Voeg nu de kookroom en weer Parmezaanse kaas toe, en roer even goed door. Parmezaanse kaas is naar smaak. Ik heb ongeveer 4 volle eetlepels erbij gedaan. Nu mag de kip en pasta erbij. En verwarm het geheel door en door. Maak op smaak met vers gemalen peper en zout en Italiaanse kruiden. Ook mag je altijd room blijven toevoegen tijdens het mengen. Voeg zoveel toe wat jij lekker vind.