Banaan havermout brood met appel
Bananen brood, lekker als een gezond ontbijt, of tussendoortje bij je kop thee. Ik heb het brood gezoet met dadels en een theelepeltje honing. Door een appel toe te voegen wordt het brood lekker smeuïg en zacht.
Ingrediënten
200 gram havermout
3 bananen
2 eieren
50 gram dadels
1 theelepel honing
1 jonagold appel
50 ml ongezoete amandelmelk
1 zakje bakpoeder
Bereidingswijze
Snijd de bananen, appel en dadels in stukjes. Doe de bananen in de keukenmachine samen met de eieren, amandelmelk, en honing. Meng dit goed.
Heb je geen keukenmachine, gebruik dan gewoon je mixer. Prak dan eerst wel de banaan goed met een vork.
Voeg dan de havermout, dadels, en zakje bakpoeder toe. En mix dit er ook goed doorheen. Roer dan als laatste de blokjes appel door het beslag. Als je er van houdt, kan je ook nog een snufje kaneel toevoegen.
Doe bakpapier in een cakevorm, en doe het beslag erin.
Verwarm de oven goed voor op 175 graden. Bak het bananen brood 40 minuten op 175 graden. Zet dan de oven uit, de deur open, en laat het bananen brood afkoelen in de oven.
Eet smakelijk. Je kan dit brood ook heel goed invriezen. Snijd het in plakken, en vries ze per stuk in.