Ontbijt plaattaart met ei en spek

Ingrediënten 

1 rol vers bladerdeeg 

Crème fraîche

Ontbijtspek 

Cherry tomaatjes 

( Verse bieslook )

Geraspte kaas

Versgemalen zout en peper 

Bereidingswijze 

Leg bakpapier op een bakplaat. Rol bladerdeeg uit en leg erop. Vouw de randjes wat omhoog.

Smeer in met crème fraîche. Laat de randen vrij. 

Leg hierop kleine stukjes ontbijtspek. Breek dan eitjes boven een schaaltje. En laat wat van het eiwit weglopen. Anders wordt het teveel eiwit op je taart en loopt het eraf. 

Doe ook de eitjes op het deeg. Snijd de tomaatjes in stukjes en verdeel erover. Vers gemalen peper en zout erover. ( Als je het lekker vind kan je er ook nog wat fijn gesneden bieslook overheen doen )

Bestrooi met geraspte kaas. 

Zet de plaattaart in een voorverwarmde oven van 180 graden. 15 a 20 minuten.