Quesadilla's met kip en salade van geroosterde groenten
Benodigdheden 4 personen
Voor de quesadilla's
6 tortillas
300-400 gram kipfilet
1 rode ui
2 avocado's eetrijp!
Klein blikje mais
1 rode paprika
Geraspte kaas
Taco kruiden
Voor de salade
1 krop Romein sla
1 zakje mix dip American ranch santa maria
Klein potje zure room
Bosje Verse koriander
Pastinaak 2 stuks
Wortelen
Olijfolie
Versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
Begin met het bakken van de kip. Snijd de kip in blokjes, en kruid deze met Tacokruiden. Bak de kip bruin en gaar in wat olijfolie. Haal van het vuur, en laat afkoelen. Snijd als de kip wat afgekoeld is, de kip fijn.
Maak de pastinaak en wortelen schoon met een dunschiller. Snijd de wortel in de lengte doormidden. Van de pastinaak rondjes. Meng deze met olijfolie en versgemalen peper en zout. Leg op een bakblik met bakpapier. Zet 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden.
Leg de tortillas neer op je werkblad. Leg hierop op één helft, wat gebakken kip, ui in halve ringen gesneden, reepjes paprika, maïs, en dun gesneden plakjes avocado. Daarover geraspte kaas. Vouw dicht, en bak mooi bruin in een koekenpan. Door de kaas die gaat smelten, blijft de quesadilla, mooi aan elkaar plakken. Keer regelmatig.
Je hebt 2 avocado's. Vind je het lekker, maak je van 1 avocado guacemole. Dit recept staat in de map, bijgerechten.
Snijd de Romein sla. Verdeel hierover wat fijn gesneden koriander. Daarover de geroosterde wortel en pastinaak.
Maak een lobbige dressing van de zure room, en de mix dip American ranch. En leg daarvan, een toef midden op je salade.
Serveer de salade bij de warme quesadilla's.