Pasta met spinazie in een romige spek-kaas saus

Ingrediënten 4 personen 

350-400 gram penne pasta

400 gram verse spinazie

1 rode paprika

250 gram gerookte Spekreepjes 

Kleine tros of cherrytomaatjes

200-250 ml kookroom 

Geraspte kaas oud

Olijfolie 

Versgemalen zout, versgemalen peper, Italiaanse kruiden

Bereidingswijze 

Verwarm wat olijfolie in een wok. Roerbak hierin de spinazie kort. Met wat peper en zout. Hou je van knoflook, voeg je ook een fijn gesneden teentje knoflook toe. Bak de spinazie niet helemaal tot pap. Zet even apart. Laat in een vergiet even goed uitlekken. 

Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking staat aangeven. 

Rooster de tomaatjes.

Leg de trostomaatjes of cherrytomaatjes op een bakplaat. Met bakpapier.

Besprenkel ruim met Olijfolie, peper en zout.

Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Het recept hiervan vind je ook in de map bijgerechten. 

Verwarm een pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak hierin de spekreepjes even aan. Voeg de in repen gesneden paprika toe. En bak die ook even mee. Doe er de gewokte spinazie bij, en verwarm even mee. Dan de kookroom en geraspte oude kaas toevoegen. Laat de kaas smelten. Voeg dan de pasta toe. En warm het geheel goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Ik had ook nog wat kipfilet stukjes krokant gebakken. En die erover geserveerd op het bord. Maar dat vonden ze hier niet echt nodig. De pasta is al goed gevuld, en heeft een rijke romige smaak. Dus ik laat in het vervolg de kip weg.

Serveer de warme geroosterde tomaatjes over de pasta.