Aardbeien tiramisu

Ingrediënten 

500 gram aardbeien 

250 ml slagroom 

250 ml mascarpone 

2 zakjes vanille suiker 

2 eetlepels suiker

1 pak lange vingers

1 zakje slagroom versteviger 

150 ml sinaasappelsap 

75-100 gram witte chocolade geraspt 

Bereidingswijze 

Ontkroon de aardbeien. Klop de slagroom stijf met de slagroom versteviger en suiker. 

Roer de mascarpone los met de vanillesuiker. 

Roer de slagroom en de mascarpone door elkaar.

Bekleed een schaal met laagje lange vingers. Besprenkel met de helft van de sinaasappelsap. Verdeel de helft van het mascarpone/slagroom mengsel over de lange vingers.

Snijd de aardbeien in plakken. En verdeel een laag over de lange vingers. Bestrooi dan rijkelijk met witte geraspte chocolade. 

Bedek met een tweede laag lange vingers en besprenkel met sinaasappelsap. 

Bestrijk met de rest van het mascarpone mengsel. Een laag aardbeien plakken en een ruime laag geraspte witte chocolade. 

Zet de aardbeien tiramisu minimaal drie uurtjes in de koelkast.