Bananen walnoot brood

INGREDIËNTEN

4 hele rijpe bananen 
150 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
Snuf zout
50 gram suiker
2 eieren
100 ml olijfolie 
Half zakje vanillesuiker 
Walnoten naar smaak
Chocolade druppels puur naar smaak
Gewelde rozijnen naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Doe 3 bananen in een ruime kom, en prak ze even met een vork. Pak nu een mixer. Voeg de suiker, vanillesuiker en kaneel toe, en mix dit even.

Voeg nu de eieren toe, en mix weer. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom, en mixen weer.

Doe nu de olijfolie en het snufje zout erbij, en mix nog even lekker door.

Roer er wat walnoten in stukken, stukjes chocolade en gewelde rozijnen door.

Smeer een springvorm of cake vorm licht in met boter. En leg hier bakpapier in. Door de boter, blijft je papier beter op zijn plaats. Doe het beslag in de vorm.

Snijd de vierde banaan in de lengte doormidden. En leg die bovenop. Druk lichtjes in het beslag. 

Zet het bananen brood in een voorverwarmde oven van 170 graden. En bak deze 45 minuten. 

Je kan ook hazelnoten, pecan noten, of bijvoorbeeld amandelen gebruiken ipv walnoten.