Pasta met asperges
Ingrediënten 4 personen
1 kg asperges
Pasta naar keuze
1 bakje kastanje champignons
150-200 gram achterham fijn gesneden
100 gram gebakken ontbijtspek reepjes gesneden
Verse peterselie fijn gesneden
Scheut Kookroom
Klontje roomboter
Zout/peper/nootmuskaat
Bereidingswijze
Schil de asperges, en snijd ze in vier gelijke stukken. Kook de asperges in gezouten water gaar in 15 minuten.
Giet de asperges af, en laat ze goed uitlekken.
Bak in een pan in wat roomboter de in schijfjes gesneden kastanje champignons met wat versgemalen peper en zout.
Zet ze even apart.
Bak in een braad of hapjespan in wat roomboter de ham en spek licht aan. Je kan zelf ontbijtspek even aanbakken van te voren, of neem gebakken ontbijtspek uit de winkel.
Voeg de gebakken champignons toe. En verwarm even mee. Voeg nu ook de asperges toe en roer voorzichtig om. Kook ondertussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
Voeg ook de kookroom en gesneden peterselie toe aan het asperge ham mengsel. Warm goed door.
Nu de pasta erbij. Eventueel nog wat kookroom en op smaak maken met peper/zout en een snufje nootmuskaat.