Bacon lasagne 4 personen


Ingrediënten

2 grote uien
2 tenen knoflook
1 bakje champignons

1 rode paprika
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
1 blik = 400 gram gepelde tomaten
1 pakje tomato frito van Heinz.
Verse basilicum
Koelverse lasagne bladen
300 gram dik gesneden bak bacon
Parmezaanse kaas
peper/zout
1 volle eetepel bruine basterdsuiker

Voor de bechamel saus ( Of een pakje bechamel saus van Grand Italia, gaat ook erg goed )

50 g boter
60 g bloem
500 ml volle melk
Zout/nootmuskaat

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook, snijd de champignons in plakken, paprika in reepjes.

Fruit de ui en knoflook in drie eetlepels olijfolie, voeg ook de oregano toe. Als de ui wat zachter is, en een beetje begint te kleuren, voeg dan de champignons en paprika toe, samen met zwarte peper en een snufje zout, bak deze even lekker mee, snijd de bacon in reepjes en bak even aan in een andere pan, daarna de reepjes bak bacon toevoegen.
En bak deze ook even lekker mee.

Voeg dan het blik gepelde tomaten en tomato frito toe. Ook de eetlepel bruine suiker. Laat dit een tien minuutjes zacht pruttelen.

Maak ondertussen een bechamel saus. ( Of gebruik een pakje bechamel saus, gaat net zo goed )

Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem in één keer door en laat op laag vuur 3 min. garen. Steeds roeren met een houten lepel.

Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Nootmuskaat mag absoluut niet ontbreken!

Vet een ovenschaal licht in. Doe een laag tomaten bacon saus, bechamel saus, lasagne bladen. Doe er ook steeds wat basilicum blaadjes en een klein beetje Parmezaanse kaas tussen, tussen elke laag. Eindig met een flinke laag bechamel saus. Strooi als laatste nog wat parmezaan erover en leg er wat basilicum blaadjes op.

Zet in een voorverwarmde oven van 200 graden. Ongeveer 30 minuten.

Serveer met een salade of stokbrood met kruidenboter.