Gehaktballetjes in lekker dippen saus

Ingrediënten 

Een heerlijke ovenschotel, met kruidige gehaktballetjes, in een rijke tomatensaus, waar je je brood in dipt.


Voor de gehakt balletjes
500 gram half om gehakt
1 ei/paneermeel
Vers gemalen zout en peper
1 theelepel sambal badjak
1 theelepel gedroogde oregano
2 teentjes knoflook heel fijn gesneden
Handje bloem

Voor de saus

1 blik tomatenblokjes

Half pakje tomato frito

2 rode uien
2 tenen knoflook
Halve rode peper fijn gesneden 
1 courgette in blokjes
250 gram champignons in schijfjes
1 bol mozzarella
50 gram Parmezaanse kaas
1 eetlepel bruine suiker
2  theelepels sambal badjak
Vers gemalen peper en zout
Klontje roomboter/olijfolie
Handje verse basilicum blaadjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.Kneed het gehakt met het geklutste ei, peper, zout, sambal, knoflook, gedroogde oregano en paneermeel. Vorm er gehaktballetjes van (grote van een pingpong bal) en haal ze even door het bloem.Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan en haal ze uit de pan.

Fruit in het braadvet de ui met knoflook, sambal badjak en rode peper. Voeg de courgette en champignons toe en bak deze 5 minuten. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, peper, zout, en 1 eetlepel bruine suiker toe. Leg de gehaktballetjes erin en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer er wat fijn gesneden basilicum blaadjes doorheen.

Vet een ovenschaal in en giet hierin de gehaktballetjes met de saus. Scheur de mozzarella eroverheen, en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Bak de ovenschotel in 25 minuten gaar en goudbruin. Laat even iets afkoelen voordat je gaat eten. Leg vlak voor serveren wat verse basilicum op de ovenschotel. Serveer met vers brood. Ik had een ongesneden olijfbrood en een Turks brood, waar je dan heerlijk mee in de saus kan dippen.