Romanoff
![](https://primary.jwwb.nl/public/t/q/z/temp-sfweqidvddqeosevylde/img_7370-high.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1917%2C2089%2Cx2%2Cy0%2Csafe&width=312&height=340)
![](https://primary.jwwb.nl/public/t/q/z/temp-sfweqidvddqeosevylde/17tzg7/screenshot_20230501_175419_instagram.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1080%2C1350%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=248&height=310)
![](https://primary.jwwb.nl/public/t/q/z/temp-sfweqidvddqeosevylde/8ltgek/screenshot_20230501_172600_instagram.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1079%2C1318%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=320&height=391)
Ingrediënten 4 tot 6 glaasjes
2 bakjes aardbeien
100 gram poedersuiker
150 ml Crème du cassis
250 ml Slagroom
2 eetlepels suiker
Klein Borrel glaasje wodka
merengue staafjes
Bereidingswijze
Maak 1 bakje aardbeien schoon. Doe deze samen met de poedersuiker en Crème du cassis in een pan.
Verwarm dit op een zacht vuur en laat tien minuten zacht pruttelen op klein vuur.
Meng dit met een staafmixer. Laat afkoelen en zet daarna in de koelkast. Maak het andere bakje aardbeien schoon, snijd ze in parten en sprenkel er wat wodka overheen. Zet ook de aardbeien in de koelkast. En laat een paar uurtjes marineren.
Klop slagroom met de suiker stijf. Roer er zacht een klein scheutje wodka doorheen. Daarna ook het aardbeien Crème du cassis mengsel.
Doe de gemarineerde aardbeien in een glas, hierover de Romanoff, daarop een bolletje vanille ijs, toef vers geklopte slagroom, en als laatste wat kleine merengue.
Het recept van merengue kan je hier ook vinden op mijn site.
Je vind het basis recept voor merengue in de map zoete baksels.