Romanoff
Ingrediënten 4 tot 6 glaasjes
2 bakjes aardbeien
100 gram poedersuiker
150 ml Crème du cassis
250 ml Slagroom
2 eetlepels suiker
Borrel glas wodka
merengue staafjes
Bereidingswijze
Maak 1 bakje aardbeien schoon. Doe deze samen met de poedersuiker en Crème du cassis in een pan.
Verwarm dit op een zacht vuur en laat tien minuten zacht pruttelen op klein vuur.
Meng dit met een staafmixer. Laat afkoelen en zet daarna in de koelkast. Maak aardbeien schoon, snijd ze in parten en sprenkel er wat wodka overheen. Zet ook de aardbeien in de koelkast. En laat een uurtje marineren.
Klop slagroom met de suiker stijf. Roer er zacht een klein borrelglas wodka doorheen. Daarna ook het aardbeien Crème du cassis mengsel.
Doe de gemarineerde aardbeien in een glas, hierover de Romanoff en wat kleine merengue.
Het recept van merengue kan je hier ook vinden op mijn site.
Je vind het basis recept voor merengue in de map zoete baksels.
Serveer de aardbeien romanoff met een bolletje vanille ijs.