Groene pesto

Er gaat niets boven zelfgemaakte pesto. Zelf pesto maken is makkelijk en je hebt er niet veel voor nodig.

Pesto kan je voor heel veel dingen gebruiken, mijn favoriet is een pasta pesto. Maar het is ook lekker op een broodje of je maakt een simpele pesto dressing door wat extra olie toe te voegen.

Ingrediënten
Olijfolie
3 a 4 handjes basilicum
2 tenen knoflook
30-50 gram pijnboompitten
30-50 gram Parmezaanse kaas
Zout en peper

Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn. Leg op een bord en laat even afkoelen.

Haal de blaadjes van de stengeltjes basilicum.

Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.

Maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas tot een gladde massa, in de keukenmachine. Of gebruik een vijzel.

Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat.

Breng de groene pesto op smaak met zout.