Focaccia brood

Benodigdheden
500 gram bloem
1 zakje gist ( 7 gram )
2 theelepels zout
Italiaanse kruiden, rozemarijn
Wat Grof gemalen zout uit de molen
1 theelepel suiker
Olijfolie
340 ml lauw water
Toppings naar keuze ( cherrytomaatjes, olijven, rode ui, rozemarijn )
Bereidingswijze
Weeg al je ingrediënten af, en zet klaar in schaaltjes. Dat werkt handig, als je alles klaar hebt staan.
Los de suiker en de gist op in het lauwe warme water. Roer kort door, en laat een paar minuten staan tot het een beetje gaat borrelen, schuimen.
Meng de bloem en het zout in de kom van je keukenmachine. ( Je kan het ook in een kom doen en het met de hand kneden ) Maak een kuiltje in de midden en giet hier het gist mengsel in. Mix het deeg 12 a 15 minuten tot een soepel deeg met de deeghaak. Voeg tijdens het kneden een scheutje olijfolie toe. Maak het op smaak met zout, Italiaanse kruiden, en rozemarijn.
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat een uurtje rijzen op een warme plek. Kneed het daarna even heel kort door nog, en doe het deeg in een met olijfolie goed ingevette bakvorm.
Druk het deeg in de vorm, leg er weer de theedoek over en laat nog eens 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Druk met je vingers gaten in het brood. Smeer het brood nu in met wat olijfolie. Maal er nu wat versgemalen grof zeezout over. Nu toppings naar keuze. Bijvoorbeeld rozemarijn, ( mag verse of gedroogde ) rode ui, basilicum, cherrytomaatjes, olijven)
Bak het focaccia brood 25 a 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Heerlijk bij de lunch, of je pasta. Je kan ook kruiden of zout toevoegen aan je deeg voordat je het gaat bakken. Bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of rozemarijn. Krijgt ook je brood zelf meer smaak.
