Speculaas tiramisu

Ingrediënten 6 personen

500 ml slagroom

Mascarpone 250 gram

4 eetlepels suiker

1 zakje vanillesuiker 

2 zakjes slagroom versteviger 

2 volle theelepels koek en speculaas kruiden 

1 volle theelepel kaneel

Speculaas koekjes

Chocolademelk melk klein schaaltje

1 reep melkchocolade 

Bereidingswijze 

Klop de slagroom met de suiker en slagroom versteviger bijna stijf. Roer de mascarpone even los met de vanillesuiker met een vork. En doe bij de slagroom. Doe er ook de koek en speculaas kruiden bij en de kaneel. En mix tot het geheel stijf geslagen is en je een mooie crème hebt.

Doop speculaas koekjes in chocolade melk. En maak laagjes in een schaal. Begin met een laagje speculaas crème. Rasp de reep chocolade en doe op elke laag speculaas crème wat geraspte chocolade. Daarop een laag speculaas koekjes die je gedoopt hebt in chocolademelk. Eindig met een laag speculaas crème en geraspte chocolade. Zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast.