Spruitjes Pastinaak Stamppot

Ingrediënten 4 tot 5 personen 

1 kg aardappelen 

800 gram spruitjes

Pastinaak 3 stuks

Halfvolle melk

Boter of vloeibare margarine 

Zout, versgemalen peper en nootmuskaat 

Bereidingswijze 

Schil de aardappelen, schil de pastinaak, snijd in stukken. zet ze samen op in water met zout. Kook in 25 minuten gaar. Maak de spruitjes schoon. Kook deze in een andere pan in water met zout gaar in 25 minuten. 

Giet beiden af. Doe nu in 1 pan. Voeg een scheutje melk, boter, zout, peper en nootmuskaat toe. 

Stamp er een grof stamppotje van.

Wat ook lekker is is ipv vlees erbij spekjes bakken en er doorheen doen. Samen met wat gebakken appeltjes.  Geeft een heerlijke smaak. ( bak blokjes appel in roomboter met een klein beetje suiker )

Eet er bijvoorbeeld een gehaktbal bij. Of vlees naar keuze.