Petit beurre taart

Dit is een favoriet taart recept van onze familie. Mijn moeder maakte deze ook altijd vroeger, op veel verjaardag feestjes kwam deze op tafel. En nog steeds is het een favoriet. Voor deze maat taart heb je onderstaande ingrediënten nodig. De taart is dan vijf bij 3 koekjes en vijf koekjes hoog. Is 75 koekjes. Wil je een grote, neem dan alle ingrediënten dubbel.

Benodigdheden

3 pakken thee biscuit

200 gram witte basterd suiker.

3 zakjes vanille suiker.

2 ei dooiers.

5 eetlepels warme melk.

1 pakje roomboter.

Een schaal, sterke lauwwarme koffie.

Hagelslag.

Bereidingswijze

Een platte schaal, of dienblad als ondergrond.

Laat de boter zacht worden. Zet sterke koffie, en laat deze wat afkoelen tot deze lauw warm is. Heb je een Senseo, of bijvoorbeeld nespresso, gewoon een kopje of vier zetten, en dan in een schaaltje doen. Meng de zachte boter, ei dooiers, warme melk, vanille suiker door elkaar. Met een mixer, tot een gladde massa. Mix dan de basterd suiker er door heen. Tot je een mooie zachte massa hebt. Doop de thee biscuit in de koffie, en leg ze op een schaal. Niet te lang, dan vallen de koekjes uit elkaar. Maar toch wel een seconde of drie vier per koekje, zodat de koffie erin trekt.

Maak de eerste laag van 5 bij 3 koekjes. Smeer tussen elke laag koekjes, een laag crème. En maak de taart 5 koekjes hoog. Smeer dan ook de bovenkanten en zijkanten in met de boter crème En als laatste bovenop en rondom hagelslag.

Niet de taart meteen nuttigen, maar een nacht laten staan! Zodat de koekjes zacht kunnen worden.
Op een schaal, en goed afdekken met aluminium folie. Blijft hij drie dagen lekker. Je kan de taart 3 dagen buiten de koelkast bewaren. In de zomer, als het warm is zet de taart dan wel in de koelkast. En haal 2 uur voor je gaat eten uit de koelkast.