Gevulde aardappelen met kip en chorizo

Ingrediënten 4 personen 

8 aardappelen 

2 kipfilets in kleine blokjes

Halve chorizo worst in kleine blokjes

1 ui gesnipperd 

1 rode paprika kleine blokjes

1 klein blikje mais

Tacokruiden 

Paprika poeder/gerookt paprikapoeder 

Vers gemalen zout/ peper 

Geraspte kaas 

Crème fraiche 

Tortilla chips 

Olijfolie 

Bereidingswijze 

Je begint met de aardappelen te poffen. Prik met een vork, gaatjes rondom in de aardappelen. Ik pof ze per 4. Leg de aardappelen in de magnetron. Vol vermogen. En pof ze 5 minuten. Draai ze om, en pof ze aan de andere kant ook nog 4 a 5 minuten. Haal ze uit de magnetron, en pak ze in in aluminiumfolie. Dan garen ze nog zacht na. Laat ze liggen tot je de aardappelen gaat vullen.

Kruid de kipblokjes met tacokruiden. Doe olijfolie in een pan, en bak de kipblokjes lekker aan. Doe er nu de ui en rode paprika bij, en bak even mee. Voeg dan de maïs toe, en de blokjes chorizo.  En bak ook, op laag vuur even mee. Voeg dan wat paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, versgemalen peper en zout toe. En breng het geheel lekker en goed op smaak. Vind je het lekker, Voeg je ook nog wat van de tacokruiden toe.

Draai dan het vuur uit.

Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie en snijd ze in de lengte doormidden. Hol ze uit. Laat een dun laagje aardappel zitten. Niet dat je dus alleen schil over houdt. Prak de aardappel fijn, en voeg toe aan het kip, chorizo mengsel. Voeg zoveel aardappel toe, als dat je lekker vind.

Roer dit goed door elkaar. Proef of het geheel nog goed op smaak is. Leg de halve aardappelen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Vul de aardappelen met het mengsel.

Strooi er nog geraspte kaas overheen. Ik gebruikte deze keer parranokaas ( snippers ) en wat belegen geraspte kaas. Maar je kan uiteraard kiezen welke kaas je het lekkerst vind. 

Zet de aardappelen in een voorverwarmde oven van 200 graden. Ongeveer 20 minuten. Tot de aardappelen warm, en de kaas gesmolten is.

Ik serveer er altijd crème fraiche en tortillachips bij. En een salade.