Pokebowl zalm
Ingrediënten
Sushi rijst
Rice vinegar ( de speciale voor sushi )Bijv van het merk saitaku
Gerookte Zalm
Surimi
Avocado
Mango
Komkommer
Edamame boontjes
Mayonaise
Wasabi pasta
Sojasaus
Bereidingswijze
Kook de sushi rijst zoals op de verpakking. Roer er, als deze klaar is, wat rice vinegar en snufje zout doorheen voor de smaak. Laat de rijst verder afkoelen ophet aanrecht. Zet daarna in de koelkast. Zodat het kan afkoelen. Kook je zelf de edamame boontjes, doe dit dan ook ruim van te voren, zodat ze kunnen afkoelen. Je kan ze ook kopen in het koelvak van de supermarkt. Ik gebruik de edamame boontjes uit de vriezer van bonduelle.
Schep de rijst in een schaaltje. Hier bovenop leg je komkommer, verse mango, edamame boontjes, surimi, avocado en zalm.
Ik gebruikte in dit recept gerookte zalm, maar verse zalmfilet, geschikt om rauw te eten van de visboer is ook heerlijk. Wat ook lekker erop is, is zeewiersalade, worteltjes julienne, lente uitjes, radijsjes en geroosterde sesamzaadjes.
Maak dan een wasabi mayonaise van mayonaise en wasabi pasta, en serveer dit erbij. Je kan ook kant en klare wasabi mayonaise kopen. Als je het lekker vind serveer je er ook wat sojasaus bij. Een lekker gerecht voor zomerse dagen. Op de foto's zie je twee verschillende varianten.