Sint pavlova's met speculaas cremé

Benodigdheden

4 eiwitten (ongeveer 125 gram)

125 gram suiker

125 gram poedersuiker

10 gram maïzena

Voor de mascarpone crème

125 ml slagroom

2 eetlepels suiker

1 zakje vanillesuiker 

250 gram mascarpone

1 eetlepel speculaas kruiden

1 theelepel kaneel

Kruidnootjes

Geschaafde amandelen

Chocolade versiering

Bereidingswijze

Klop de eiwitten met de suiker stijf met de mixer op hoogste stand. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel deze rustig door het schuim. Niet te hard of lang, want daar wordt je schuim minder luchtig van. Zorg dat je kom brandschoon en vetvrij is. Anders krijg je de eiwitten niet stijf geklopt. 

Verdeel het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat in 6 tot 8 hoopjes. Met een lepel vorm je ze mooi rond. Maak er ook een kuiltje in, dat is straks handig met vullen.

Bak de pavlova’s in 2.5 uur op 50 graden in de oven. Een lage temperatuur om je eiwit mooi wit te houden. Eigenlijk is het meer drogen dan bakken. Zet na een uurtje je ovendeur op een kier. 

Ondertussen kun je de speculaas mascarpone crème alvast maken.

Giet de koude slagroom in een schone kom. Voeg de suiker toe en klop tot de slagroom stijf is.

In een aparte kom roer je de mascarpone wat los met 1 zakje vanillesuiker. Niet te veel, het gaat er vooral om dat de mascarpone iets zachter wordt. Als je te lang en te hard roert, wordt de mascarpone te dun en wordt het lastig om straks een mooie stevige crème te maken.

Als de slagroom stijf is, voeg je de mascarpone toe. Roer tot een romig geheel. Ook nu is het belangrijk dat je niet te lang blijft roeren. Zodra het één geheel is kun je  stoppen.

Voeg de speculaaskruiden en kaneel  toe om op smaak te brengen.

Wanneer de pavlova’s klaar en afgekoeld zijn, kun je verder. Vul ze met de speculaas mascarpone crème en smeer een beetje gelijkmatig uit. Of gebruik een spuitzak. Decoreer ze met de mini chocolade, en wat kruidnoten. De geschaafde amandelen bak je in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Dat ruikt heerlijk, maar laat ook de smaken nog beter naar voren komen. Strooi deze als laatst over je mini pavlova’s.