Pasta met tonijn en rucola
Ingrediënten
250 gram verse pasta ( ik had basilicum spaghetti )
Blikje tonijn op olie 400 gram
4 tenen knoflook
1 rode chilipeper
1 grote rode ui
1 bakje cherry tomaatjes
Olijfolie 4 eetlepels
100 gram rucola
Parmezaanse kaas 40 gram
Bereidingswijze
Kook de pasta zoals op de verpakking. Spoel af, en laat goed uitlekken. Laat ook de tonijn uitlekken in een zeef. Snijd de ui in halve ringen, de knoflook heel fijn, de peper in ringetjes. En de cherry tomaatjes door de helft.
Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan of hapjes pan. Bak hierin eerst de ui, knoflook en peper licht aan. Voeg dan de cherry tomaatjes toe. En bak die lekker mee.
Schep dan de pasta door de knoflookolie, zet het vuur op zijn laagst. Dan de rucola en de tonijn stukken, en meng dit voorzichtig door elkaar en verwarm het. Als laatste het sap van 1/4 tot een 1/2 citroen ( Net wat je lekker vind ) en Parmezaanse kaas. Warm het nog even goed door, en smullen maar.