Pasta met tonijn en rucola


Ingrediënten

250 gram verse pasta ( ik had basilicum spaghetti )

Blikje tonijn op olie 400 gram

4 tenen knoflook

1 rode chilipeper

1 grote rode ui

1 bakje cherry tomaatjes

Olijfolie 4 eetlepels

100 gram rucola

Parmezaanse kaas 40 gram

Bereidingswijze

Kook de pasta zoals op de verpakking. Spoel af, en laat goed uitlekken. Laat ook de tonijn uitlekken in een zeef. Snijd de ui in halve ringen, de knoflook heel fijn, de peper in ringetjes. En de cherry tomaatjes door de helft.

Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan of hapjes pan. Bak hierin eerst de ui, knoflook en peper licht aan. Voeg dan de cherry tomaatjes toe. En bak die lekker mee.

Schep dan de pasta door de knoflookolie, zet het vuur op zijn laagst. Dan de rucola en de tonijn stukken, en meng dit voorzichtig door elkaar en verwarm het. Als laatste het sap van 1/4 tot een 1/2 citroen ( Net wat je lekker vind ) en Parmezaanse kaas. Warm het nog even goed door, en smullen maar.