Rozijnen koffiekoeken 

Ingrediënten

7 rozijnen koffiekoeken

 

Blikje croissant deeg XL

rozijnen

 

Voor de banketbakkersroom

250 ml volle melk

3 eidooiers

1 vanillestokje

50 gram suiker

25 gram bloem

 

Voor het witte glazuur

100 gram poedersuiker

2 a 3 eetlepels water

( Je kan ook zakje glazuur kopen )

 

Bereidingswijze

Maak eerst de banketbakkersroom.

Klop de eidooiers met de bloem en een scheutje melk tot een gladde massa.

Verwarm in de tussentijd de melk met de suiker en het het merg van de vanille. Snijd het vanillestokje daarvoor open en verwijder het merg met een mes. Het stokje kan je in de suikerpot doen, dan krijg je homemade vanillesuiker. Het is de bedoeling dat de suiker oplost in de melk.

Giet de hete melk dan al roerend, beetje bij beetje bij de eidooiers. Blijf kloppen, anders kunnen de eidooiers gaan stollen.

Giet het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken totdat het de gewenste dikte heeft bereikt onder voortdurend roeren!! Doe de room op een schaal om af te koelen, leg hierover plastic folie, zodat je geen vel erop krijgt.Laat de banketbakkersroom afkoelen.

Rol het croissant deeg uit. Druk de naden dicht. Besmeer met de banketbakkersroom. Verdeel er de rozijnen over. Rol de rol deeg nu weer losjes op. En snijd in 7 dikke plakken. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Bak ze ongeveer 9 a 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat iets afkoelen en doe er dan wat van de glazuur over.

Zeef de poedersuiker. Voeg beetje voor beetje al roerende het water toe, tot je een mooi glazuur hebt. Je kan ook kant en klare glazuur kopen in de supermarkt. Maar het is heel gemakkelijk om dit zelf te maken.