Cannelloni gevuld met gehakt en ricotta.

Cannelloni gevuld met gehakt en ricotta in een tomaten groenten saus.
Ik ben dol op vers gemaakte lasagne, pasta's en deze is ook echt zo lekker!! Een echt overheerlijke Cannelloni ovenschotel. Echt comfort food, waar je heel blij van wordt.

Ingrediënten 4 personen 

1 doos cannelloni pasta

( Ik gebruik ongeveer 16-20 rolletjes )

500 gram gehakt

1 rode ui

1 courgette

1 rode paprika

Bechamel saus ( Zelf gemaakt, maar een pakje mag ook. Mijn bechamel saus vind je bij de rubriek bijgerechten )

1 bol mozzarella

Ricotta 100 gram

Tomaten saus zo een 600/700 gram. ( ik neem een fles pasta saus van Grand Italia, de smaak Erbe, precies genoeg en lekker op smaak )

Geraspte belegen kaas.

Schepje bruine suiker

1 ei losgeklopt 

Zout/peper/Italiaanse kruiden 

Bereidingswijze

Maak een bechamelsaus en zet even opzij. Neem een hapjespan, en doe er wat olijfolie in. Fruit hierin de ui, dan de courgette en paprika erbij, in blokjes gesneden. Even lekker aanbakken, kruiden met versgemalen peper en zout.
 Bak tot de groenten zacht zijn. Voeg dan de fles tomatensaus toe. En maak de saus lekker op smaak. Met zout/peper Italiaans kruiden, en wat bruine suiker. Laat de saus een paar minuten pruttelen. Snijd eventueel ook wat blaadjes basilicum fijn, en roer die door de saus.

Meng het gehakt met de ricotta, een ei, en maak het op smaak met zout/peper/Italiaanse kruiden.

Vul de rolletjes canneloni met het gehakt mengsel. Ik doe dit met een spuitzak, maar het kan ook met een klein lepeltje. Doe de helft van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg daarin de gevulde rolletjes. Als alle rolletjes gevuld zijn, en in de schaal liggen, nu de bechamelsaus erover. Dan de rest van de tomatensaus. Strooit er nu wat geraspte kaas over. Scheur het bolletje mozzarella in stukjes, en leg er bovenop. Zet de schotel in een voorverwarmde oven, 45 tot 50 minuten op 180 graden, smakelijk. Die tijd heeft het echt nodig om de rolletjes gehakt te garen.