Meringue basis recept
Ingrediënten
3 eiwitten
Snuf zout
100 gram fijne suiker
90 gram poedersuiker
Bereidingswijze
Zorg dat je kom en gardes brandschoon zijn, anders mislukt je meringue. Scheid de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in je eiwit terecht komt. Klop het eiwit met zout op. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe, en mix tot je een mooi vol schuim hebt, en de kom op zijn kop kan houden. Spatel dan als laatste voorzichtig de poedersuiker er doorheen.
Verwarm je oven voor op 50 graden. Leg bakpapier op een bakplaat. En spuit met een spuitzak toeven, of gewoon met twee lepels. Dit is een basis recept. Dus je kan als je een pavlova taart maakt ook de krans maken met twee lepels. Voor bijvoorbeeld Romanoff maak je kleine staafjes.
Ik bak meringue altijd met de oven deur op een klein kiertje. Zodat de temperatuur laag blijft, en de meringue mooi wit blijft. Is de temperatuur te hoog, worden ze licht bruin van kleur. En ik vind, hoe witter, hoe mooier. In feite droog je, in plaats van bakken. Dan blijft de binnenkant zacht taai, en de buitenkant knapperig.
Ik laat de meringue ongeveer twee uur in de oven, op 50 graden, voor grote wel wat langer, met deur op een kier. Zet de oven uit, en laat ze afkoelen in de oven.