Blueberry Muffins

Ingrediënten 8-10 muffins

120 gram suiker

300 gram patentbloem 

1.5 theelepel bakpoeder

1 theelepel baking soda

1 theelepel ceylon kaneel

snufje zout

 120 ml zonnebloemolie 

1 theelepel vanille aroma ( dr oetker )

250 ml volle melk

2 eieren

250-300 gram blauwe bessen 

Voor de crumble laag

Bereidingswijze 

Maak het muffin beslag. Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel, en zout in een kom. Roer dit gewoon met een lepel even door elkaar. Ik doe bloem altijd van te voren even door een zeef. In een andere kom doe je de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille aroma. Klop dit even met een garde door elkaar.

Doe nu het eier mengsel bij het bloem mengsel. En spatel door elkaar met een spatel. Daarna met de garde goed glad roeren.

Voeg nu blauwe bessen toe. Ongeveer 3/4 de. Houd wat blauwe bessen apart.

Maak nu het crumble deegje. Doe de suiker,boter bloem en zout in een kom. En kneed dit met je handen tot een kruimelig deegje. Zorg dat je roomboter koud is.

Zet muffin papiertjes in een muffin vorm. Vul ze met het muffin beslag. Mogen best vol. Verdeel nu nog wat blauwe bessen eroverheen. Strooi er dan wat van de deeg kruimels over. 
Bak de muffins gaar en mooi bruin in een voorverwarmde oven van 200 graden. 25 minuten.