Stroopwafel tiramisu

Stroopwafel tiramisu

 

Ingrediënten 6 stuks

6 stroopwafels

250 ml mascarpone

250 ml slagroom

2 eetlepels suiker

1 zakje vanille suiker

Twee volle theelepels kaneel

30 gram roomboter

Drie volle theelepels bruine basterd suiker

Half blikje gecondenseerde melk

 

Bereidingswijze

Smelt de roomboter en bruine basterdsuiker

in een pannetje. Voeg de gecondenseerde melk toe en laat 5 min zacht borrelen onder voortdurend roeren. Zet het vuur uit.

 

Klop de slagroom met de suiker stijf. Klop de mascarpone met de vanillesuiker en kaneel romig.

Meng de slagroom door de mascarpone.

Snijd de stroopwafel in kleine stukjes. Ga nu laagjes maken. Stroopwafel, mascarpone mengsel, lauw warme karamel. Als de karamel helemaal afkoelt wordt hij dik. Je kan hem altijd even terug opwarmen, maar laat wel een beetje afkoelen voor je de karamel in de glaasjes doet.