Boerenkool met worst quiche
Ingrediënten 4 personen
Boerenkool 300 gram
200-300 gram Speklappen
1 Unox rookworst
Hartig taart deeg plakjes
Zakje koelverse aardappel blokjes 500 gram
4 eieren
100 ml kookroom
Geraspte kaas
Vers gemalen peper en zout
Bereidingswijze
Bak in een koekenpan in wat vloeibare margarine de aardappel blokjes mooi bruin en gaar.
Snijd de Speklappen in reepjes. Doe wat vloeibare margarine in een wok of hapjespan en bak hierin de Spekreepjes. Snijd de rookworst in plakken, voeg toe, en bak ook even mee. Voeg dan de boerenkool toe, ook wat peper en zout, en bak deze kort mee, tot deze zacht is.
Vet een quiche vorm of springvorm in. En bekleed deze met hartig taart deeg. Doe eerst de gebakken aardappeltjes in de vorm. Daar bovenop het boerenkool mengsel. Daarop wat geraspte kaas.
Klop vier eieren los met de kookroom. En wat peper en zout.
Giet het eier mengsel over de Quiche. Zet de Quiche in een voorverwarmde oven van 180 graden. En bak de Quiche mooi bruin en gaar in 35-45 minuten.