Naked slagroom taart kerst

Ingrediënten 

 5 eieren

150 gram suiker

100 gram bloem 

20 gram maïzena 

Snuf zout

500 ml slagroom

4 eetlepels suiker

2 zakjes slagroom versteviger 

1 blikje vlaaivulling kersen 

Kerst Koekjes 

Takjes verse rozemarijn 

Plakken gedroogde sinaasappel 

Bereidingswijze 

Begin met het maken van het biscuitdeeg. Ik doe dat altijd een dag van te voren. Dan is het de volgende dag goed afgekoeld en stevig om te bewerken. 

Doe de eieren met de suiker in een beslagkom. En klop deze 10 minuten met een mixer luchtig. Doe de bloem en maïzena bij elkaar. En zeef dit boven het ei/suiker mengsel. Spatel dit heel rustig door elkaar. Voeg ook een Snuf zout toe.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Smeer eerst licht in met boter. Dan blijft het papier goed zitten.

Doe het deeg in de vorm, en zet in een voorverwarmde oven van 150 graden. 35 minuten. 

Haal de taart uit de oven. Zet de deur 1 minuut op een kier. Zodat er langzaam koude lucht in kan. Laat de taart eerst een half uurtje in de vorm afkoelen. Haal dan uit de vorm, en laat op een rooster verder afkoelen. 

Daarna in de koelkast in Vershoud folie. 

Nu de taart afwerken. Klop de slagroom met 4 eetlepels suiker en de slagroom versteviger stijf. 

Snijd je taart horizontaal in drieën. Dus twee keer doorsnijden. Zodat je drie stukken hebt. Doe op de onderste de kersen vlaaivulling. Leg er weer een plak biscuitdeeg op. Dan een laag slagroom. Weer een plak biscuitdeeg. Afwerken met slagroom. De bovenkant wat dikker. De zijkant wat dunner. Zodat je dat naked effect krijgt.

Werk de taart af met bijvoorbeeld kerst koekjes, kerst chocolade, en verse rozemarijn takjes. Krijg je het effect van kerstboompjes.