Pompoen-walnoot cake rol
Ingrediënten
150 gram pompoen puree
110 gram bloem
1theelepel bakpoeder
3 eieren
1 theelepel kaneel
Halve theelepel koek en speculaas kruiden
Halve theelepel pumpkin spice kruiden
100 gram suiker
1 theelepel vanille aroma
snufje zout
VOOR DE VULLING
200 gram roomkaas ( Philadelphia )
70 gram poedersuiker
1 theelepel kaneel
1 zakje vanille suiker
Bereidingswijze
Maak een pompoen puree. Hiervoor maak je pompoen schoon en snijd je die in blokjes. Of gebruik je koel verse pompoen blokjes uit de supermarkt. Kook de pompoen blokjes 10 a 12 minuten tot ze gaar zijn. Pureer ze met de staafmixer. En laat volledig afkoelen.
Verwarm je oven voor op 190 graden. Zet een bakplaat klaar met bakpapier erop.
mix de eieren met de 100 gram suiker. Voeg dan je pompoen puree, vanille aroma, koek en speculaaskruiden, pumpkin spice kruiden en kaneel toe.
Mix dit even door elkaar. Roer er nu met een spatel bloem, snufje zout en bakpoeder doorheen.
Giet het beslag nu rustig over het bakpapier op de bakplaat. En maak er een rechthoekig van. Zet in de voorverwarmde oven van 190 graden en bak 12 minuten.
Schuif het bakpapier met de cake van de bakplaat af op het aanrecht. Leg een schone theedoek eroverheen en draai de cake om. Haal nu heel voorzichtig het bakpapier los. Rol vervolgens de cake met handdoek om. Laat de cake nu 30 minuten op het aanrecht liggen.
Ondertussen klop je de roomkaas met de poedersuiker. Is het gemengd voeg je 1 theelepel kaneel en een zakje vanille suiker toe. Roer dit tot een smeuïg geheel.
Hak walnoten in kleine stukjes. Bewaar wat walnoten voor de garnering.
Nu rol je de cake weer uit en besmeer je deze met de roomkaas. Laat de randen wat vrij. Bewaar iets roomkaas voor de bovenkant. Strooi er wat walnoten over.
Rol de cake terug op en verpak in vershoud folie.
Leg de cake rol een uurtje in de koelkast.
Besmeer de bovenkant met wat roomkaas en doe er walnoten op. Snijd de cake rol in plakken.