Rendang balletjes

Rendang vlees, heerlijk met rijst en sajoer boontjes. Deze keer eens met gehaktballetjes. Ik gebruik voor de Rendang, de kruiden boemboe van Conimex. Omdat deze gewoon erg lekker is. Deze rendang variant met gehakt balletjes is lekker snel klaar. Ook voor de sajoer boontjes gebruik ik de kruiden boemboe van Conimex.

Ingrediënten 3 a 4 pers

1 pak basmati rijst
1 ui
500 gram rundergehakt
1 ei
zout/peper/nootmuskaat
Stukje gember van 4 cm

1 eetlepel sambal badjak
2 tenen knoflook
2 x 1 eetlepel wok olie
2 bakjes boemboe rendang vlees conimex
400 ml kokosmelk
600 gram verse sperziebonen
1 bakje smoor voor sajoer boontjes conimex

Bereidingswijze

Maak de sperziebonen schoon, en kook ze in water met wat zout, in twintig minuutjes gaar, maar nog wel stevig. Giet ze af, en zet ze even apart.

Snipper de ui fijn. Met het gehakt met het ei, de ui, peper,zout, sambal badjak en nootmuskaat. Meng er, als het gehakt nog wat te nat is, een lepel paneermeel door.

Draai er balletjes van. Snijd de gember en de knoflook fijn. Schil wel altijd eerst de gember! Verhit de wok olie in een koekenpan of hapjes pan en fruit de gember en knoflook even aan. Doe er dan de gehaktballetjes bij, en bak deze mooi bruin.

Voeg dan de rendang boemboe toe, roer even door, dan 400 ml kokosmelk , en 50 ml water. Breng aan de kook, en laat dit op zacht vuur ongeveer 20 minuutjes zacht pruttelen. Wel regelmatig roeren.

Kook ondertussen de rijst gaar.

Verhit dan in een wok, een eetlepel wok olie. En roerbak hierin de boontjes een paar minuten. Voeg de boemboe en het water toe zoals op de verpakking, en laat deze op eerst even hoog, en dan laag vuur binden tot een mooi geheel.

Serveer de rijst, sajoer boontjes en Rendang balletjes op een mooi bord.