Sinterspeculaas taart

Ik had enkele weken geleden een Sint taart gemaakt. Een biscuitdeeg gevuld met speculaas boter crème. Als extra had ik gemalen kruidnoten door de boter crème gedaan. En dit had ik niet moeten doen. De andere dag was de crème een rare substantie geworden. Dus taart verwijderd van m'n website. Toen kreeg ik een bericht van Bert. Waar de taart was gebleven op mijn site. Ik kende Bert niet, maar hij gaf aan de taart graag te willen maken, maar dan zonder de gemalen kruidnoten. Dus hij aan de slag, met mijn belofte, dat als de taart lekker was, ik hem in mijn keukentje zou plaatsen. Dus voila, hier de prachtige sinterspeculaas-taart van Bert Boven. 

Ingrediënten 

Voor het biscuitdeeg 

6 eieren

180 gram suiker

120 gram bloem

60 gram maïzena 

Snufje zout

Voor de speculaas boter crème 

250 gram roomboter 

250 gram poedersuiker 

6 eetlepels melk

2 theelepels kaneel

Naar smaak speculaas kruiden

Bereidingswijze 

Begin met het maken van een biscuitdeeg. 

Meng de bloem, maïzena en een Snuf zout.

Klop de eieren met de mixer, samen met de suiker op de hoogste stand. Minimaal 10 minuten!

Zeef het bloem mengsel voorzichtig in gedeelten erbij, en spatel rustig en voorzichtig door het beslag.

Doe het beslag in de vorm, en zet in een voorverwarmde oven van 150 graden. Ongeveer 30 minuten.

Als de taartbodem goed is, zet je de ovendeur op een kier  om voorzichtig wat koude lucht binnen te laten. 

Na een paar minuten kan je de taartbodem uit de oven halen. Laat heel even afkoelen in de vorm. Daarna kan je de ring verwijderen en de taart op een rooster helemaal af laten koelen. 

 

Maak nu de speculaas boter crème. Mix de roomboter zacht in een kom. Voeg dan lepel voor lepel de poedersuiker toe.

Na elke lepel goed mixen. Voeg dan de 6 eetlepels melk toe, en mix er weer doorheen.

Dan 2 theelepels kaneel, en koek en speculaas kruiden naar smaak.

Als je taart helemaal klaar is, snijd je de taart horizontaal in 3 gelijke delen. Vind je dit te moeilijk, kan je de taart in 2 gelijke delen snijden. Smeer boter crème tussen de lagen biscuitdeeg, en leg de plakken biscuitdeeg er weer bovenop. Besmeer dan de bovenkant en zijkanten ook met boter crème. 

Decoreer dan de taart naar eigen inzicht. Spuit bijvoorbeeld toeven boter crème op de bovenkant. Of decoreer met chocolade Kruidnoten en sint chocolade.