Eton Mess

Een goddelijk, zomers dessert. Gemaakt met zelf gemaakte meringue, veel verse aardbeien, en een aardbei saus die je ook maakt van verse aardbeien op het vuur. Slagroom erdoor, lekker rommelig op een grote schaal op tafel (of in kleine glaasjes ) schaaltjes en lepels en het genieten kan beginnen!! Deze moet je echt een keer proberen.

Benodigdheden

12 zelf gebakken merengue koekjes ( Het recept hiervoor vind je in de map zoete baksels )
500 gram aardbeien
250 ml slagroom
2 eetlepels suiker voor de slagroom
2 eetlepels suiker voor de aardbei saus
2 zakjes vanille suiker
1 zakje slagroom versteviger

Bereidingswijze

Maak de meringue koekjes. En laat deze afkoelen. Ook de aardbei saus moet je een aantal uur van te voren maken, omdat deze ook koud moet worden.

Gebruik voor de saus de helft van de aardbeien, 250 gram. Ontdoe ze van hun kroontje, en doe ze samen met 2 eetlepels suiker, in een pan. Op laag vuur. Roer regelmatig, tot ze hun vocht los gaan laten. Als het pruttelt dan nog 5 minuten op het vuur laten pruttelen. Haal de pan van het vuur, en meng er met de staaf mixer een mooie saus van. Laat eerst een uurtje op het aanrecht afkoelen, en zet het daarna in de koelkast.

Dit dessert mag je pas op de schaal gaan doen, op het moment dat je het gaat eten, anders verliezen de meringue koekjes  hun knapperigheid. Klop de slagroom stijf, met 2 eetlepels suiker, de vanille suiker, en de slagroom versteviger.

Breek nu de merengue koekjes in stukken. Doe ze in een kom. voeg hier de slagroom aan toe. De andere helft van de aardbeitjes in stukken gesneden, en de helft van de aardbeien saus. En meng dit door elkaar. Doe dan de Eton Mess op een grote schaal, en schenk er de rest van de aardbeien saus overheen. Allemaal een schaaltje, een opschep lepel en smullen maar!!

Als je het leuker vind, kan je het ook in glaasjes serveren.