Kip saté broodjes
We kennen ze allemaal, lekkere warme broodjes. Worstenbrood, saucijzenbroodjes en tegenwoordig ook frikandellen broodjes, kroket broodjes, saté broodjes. Nu zelf eens saté broodjes gemaakt. Met kipfilet, en een zelf gemaakte pinda saus. Uiteraard kan je ook een kant en klare Satésaus gebruiken.
Benodigdheden 10 broodjes
kipfilet (300-350 gram)
2 kippen bouillonblokjes
zout
10 plakjes roomboter bladerdeeg
150 gram pindakaas
2 ruime eetlepels zoete sojasaus
1 eetlepel honing
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
kokend water
Eventueel een beetje sambal, als je een pittige satésaus lekker vind.
Sesam zaadjes
1 losgeklopt ei
Bereidingswijze
Kook de kipfilet in water met een bouillon blokje in 10 minuten gaar. Laat de kip daarna nog 10 minuten in het water rusten.Neem de kipfilet uit de pan, laat wat afkoelen, en snijd ik kleine stukjes.
Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg ontdooid zijn en verwarm de oven voor op 200/220 graden
Doe de pindakaas samen met de sojasaus, honing, gemberpoeder en knoflookpoeder in een pan. Zet op laag vuur. Voeg 2 eetlepels van het hete water toe en roer het geheel met een garde tot een stevige satésaus. Doe er scheutje voor scheutje steeds een heel kleine beetje warm water bij, net zolang, tot je een mooi, dikke saté saus hebt. Deze mag niet te dun zijn, anders loopt het uit de broodjes. Proef steeds, en voeg nodig, weer wat pindakaas, sojasaus,honing, en zout toe, tot je een heerlijke pindasaus hebt.
Schep de stukjes kip door de satésaus.
Verdeel de kipsaté over de plakjes bladerdeeg en vouw deze dicht. Druk de randen goed dicht met behulp van een vork. Maak er sneetjes in.
Smeer de broodjes aan de bovenkant in met het los geklopte ei, en bestrooi met sesam zaadjes.
Bak de saté broodjes in het midden van de oven in 20 - 25 minuten gaar op 200 graden.