Broccoli ovenschotel
Ingrediënten
Aardappelen ( voorgekookt en in schijfjes gesneden )
500 gram half om gehakt
gehakt kruidenmix paprika
1 grote ui
1 rode paprika
2 flinke stronken broccoli
150 gram kruiden roomkaas
100 ml slagroom
3 eieren
Geraspte kaas
Zout/peper/nootmuskaat
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, kook ze 10 a 15 minuten voor, laat ze afkoelen en snijd in schijfjes.
Maak roosjes van de broccoli, kook ze in water met wat zout 4 a 5 minuten Giet af, en zet even apart.
Snijd de ui en paprika in blokjes. Bak het gehakt rul in wat vloeibare margarine, en voeg de ui en paprika toe, ook wat zout/peper, bak even lekker aan. Voeg het zakje gehakt kruidenmix paprika toe en bak ook nog even mee.
Neem een ovenschaal, en doe als het eerste het gehakt mengsel erin. Daarbovenop de broccoli roosjes. Daar weer bovenop de aardappelschijfjes.
Kluts de drie eieren met de slagroom en de kruidenkaas. Voeg een snufje zout toe. Ook vers gemalen peper en nootmuskaat. Roer dit goed door elkaar. Dan ook nog een handje geraspte kaas. Giet dit over de schotel. Tenslotte nog geraspte kaas erover.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180 graden, 25 a 30 minuten. Smakelijk.