Rode kool stamppot met appel

Rode kool stamppot met appel en gehakt uit de oven.

 

Ingrediënten

Verse aardappelpuree

Rode kool

500 gram gehakt

1 grote ui

1 rode paprika

2 jonagold appels

1 lepel suiker

Kaneelpoeder

Gehaktkruiden mix ui

Paneermeel, boter, vers gemalen zout en peper, nootmuskaat. 

 

Bereidingswijze

Maak een verse aardappelpuree van aardappelen, melk, beetje boter, zout peper en nootmuskaat. Stamp hier rode kool door zodat je een stamppot hebt.Dit kan vers gemaakte rode kool zijn, maar kan ook uit een pot. 

Schil de appel en snijd deze in blokjes of partjes. Bak deze in een beetje boter in de koekenpan zacht met een klein beetje suiker en kaneel.

Bak in een andere pan het gehakt rul met gehakt kruiden ui, de gesnipperde ui en paprika in blokjes gesneden.

Vet een ovenschaal licht in, en begin met een laag gehakt, dan de gebakken kaneel appeltjes, dan de rode kool stamppot.

Als laatste een laagje paneermeel, en daar bovenop wat boter zodat je een mooi bruin korstje krijgt.

Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.