Snijbonen ovenschotel
Ingrediënten 2 a 3 personen
Verse aardappelpuree van aardappelen, melk, boter, zout, peper, nootmuskaat.
400 gram snijbonen
400 gram halfom gehakt
1 rode ui gesnipperd
1 teen knoflook fijn gesneden
1 rode paprika in kleine blokjes
1 klein blikje tomatenpuree
200 ml tomaten pasata
Vloeibare margarine
Paneermeel
1 eetlepel bruine basterdsuiker
Paprika poeder
Kaneel
Bereidingswijze
Maak een aardappelpuree van aardappelen, melk, boter, zout, peper en nootmuskaat.
Kook de snijbonen ongeveer 12 minuten in water met wat zout.
Giet af, en laat even uitlekken. Kruid met wat peper en nootmuskaat.
Doe wat vloeibare margarine in een braadpan. Bak het gehakt rul. Doe er de fijn gesneden ui, paprika en knoflook bij. En bak even lekker mee.
Voeg dan het kleine blikje tomatenpuree toe, en laat dat even meebakken. Voeg nu de tomaten pasata toe.
Voeg ook wat zout, peper, paprikapoeder, Kaneelpoeder en 1 eetlepel bruine suiker toe. Roer even goed door, en laat een paar minuutjes zacht pruttelen. Proef of het lekker op smaak is. Anders nog wat toevoegen.
Maak nu laagjes in een ovenschaal. Begin met het gehakt. Daarna de snijbonen, en dan een laag aardappelpuree.
Strooi er paneermeel over, en nog wat vloeibare margarine, of wat klontjes boter. Voor een mooi krokant, bruin korstje.
Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden.