Snijbonen ovenschotel

Ingrediënten 2 a 3 personen 

Verse aardappelpuree van aardappelen, melk, boter, zout, peper, nootmuskaat. 

400 gram snijbonen

400 gram halfom gehakt 

1 rode ui gesnipperd 

1 teen knoflook fijn gesneden

1 rode paprika in kleine blokjes

1 klein blikje tomatenpuree 

200 ml tomaten pasata 

Vloeibare margarine 

Paneermeel 

1 eetlepel bruine basterdsuiker 

Paprika poeder

Kaneel

Bereidingswijze 

Maak een aardappelpuree van aardappelen, melk, boter, zout, peper en nootmuskaat.

Kook de snijbonen ongeveer 12 minuten in water met wat zout.

Giet af, en laat even uitlekken. Kruid met wat peper en nootmuskaat. 

Doe wat vloeibare margarine in een braadpan. Bak het gehakt rul. Doe er de fijn gesneden ui, paprika en knoflook bij. En bak even lekker mee. 

Voeg dan het kleine blikje tomatenpuree toe, en laat dat even meebakken. Voeg nu de tomaten pasata toe. 

Voeg ook wat zout, peper, paprikapoeder, Kaneelpoeder en 1 eetlepel bruine suiker toe. Roer even goed door, en laat een paar minuutjes zacht pruttelen. Proef of het lekker op smaak is. Anders nog wat toevoegen.

Maak nu laagjes in een ovenschaal. Begin met het gehakt. Daarna de snijbonen, en dan een laag aardappelpuree. 

Strooi er paneermeel over, en nog wat vloeibare margarine, of wat klontjes boter. Voor een mooi krokant, bruin korstje.

Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden.