Hartige aardappeltaart
Ingrediënten
800 gram aardappelschijfjes
500 gram half om half gehakt
2 stuks prei
1 rode ui
Geraspte kaas
4 eieren
Kruiden roomkaas
100 ml slagroom of kookroom
Bakje champignons
1 rode paprika
Peper en zout
paprikapoeder
Bereidingswijze
Kook de aardappelschijfjes 5 minuutjes voor in een pan met water. Of schil aardappelen, kook ze kort en snijd hier schijfjes van. Verhit een beetje olie en wat vloeibare margarine in een grote koekenpan en rul het gehakt hierin bruin. Snijd de groente in blokjes. Voeg eerst de ui, dan de paprika in stukjes toe en vervolgens ook de prei en champignons bak nog 5 minuutjes mee. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en een flinke snuf paprikapoeder.
Verwarm de oven op 200 graden. Klop de eieren met de roomkaas en slagroom los in een kom en roer hier ruim geraspte kaas door. Ik gebruik of kruiden roomkaas, of kruiden roomkaas met paprika en chili. Breng het mengsel verder op smaak met een snufje peper en zout. Smeer de vorm in met boter. Bekleed de bodem en de rand van de vorm met de helft van de aardappelschijfjes.
Schep hier het gehaktmengsel over heen en schenk hier de helft van het eiermengsel over heen. En wat geraspte kaas. Herhaal nogmaals de aardappelschijfjes, en eindig met het eiermengsel en kaas. Zet de aardappeltaart ca 35-40 minuten in de oven. In een voorverwarmde oven van 200 graden.