Lasagne met chipolata

Ingrediënten 

400 gram chipolata worstjes

2 uien

1 courgette

1 bakje kastanje champignons 

1 fles tomaten pasata basilicum 

Geraspte kaas

Bechamelsaus 

Versgemalen peper en zout 

Italiaanse kruiden gedroogd

Lasagne bladen

Olijfolie 

Bereidingswijze 

Haal het vel van de worstjes. Snipper de ui, snijd de courgette in blokjes, champignons in schijfjes.

Doe wat Olijfolie in de pan. Bak het worstvlees rul. Voeg de ui toe en bak even mee. Daarna de courgette en champignons. Voeg Versgemalen peper en zout toe. Bak dit even mooi aan. Voeg dan de tomaten pasata en Italiaanse kruiden toe. Laat de saus lekker een minuutje of tien zachtjes pruttelen. Maak ondertussen de bechamelsaus. Maak deze zelf, of gebruik de bechamelsaus van Grand Italia. 

Het recept van mijn bechamelsaus staat ook hier op deze site.

In de map bijgerechten. 

Ga nu laagjes maken in een ovenschaal. Begin met een laagje tomatensaus. Daarop geraspte kaas, dan lasagne bladen. Verdeel de bechamelsaus in twee delen, en doe halverwege een laag bechamelsaus. Eindig met bechamelsaus en wat geraspte kaas. 

Zet de lasagne in een voorverwarmde oven van 190 graden. 35 a 40 minuten.