Pulled chicken nachos

Benodigdheden

2 zakken tortilla chips naturel

600 gram kipfilet

2 kippenbouillon blokjes

1 zakje geraspte kaas belegen

1 rode paprika

3 rode uien

1 blikje crispy maiskorrels

6 eetlepels heinz tomatenketchup

4 eetlepels Franks's redhot wings buffalo saus ( Albert heijn )

3 eetlepels donkerbruine basterd suiker

Snuf zout

Bereidingswijze

Zet een pan water op, met 2 kippenbouillon blokjes en kook de kipfilet hier 15 minuten in. Giet de kip af, en laat deze wat afkoelen. Snijd ondertussen de uien in halve ringen, de paprika in blokjes. Bak 2 van de 3 uien in wat boter licht aan, voeg dan ook de paprika blokjes toe en bak deze ook even mee aan. Voeg ook de mais toe en roer even mee om. Trek dan met twee vorken de kip uit elkaar. Maak van de tomatenketchup, Frank's redhot wings saus, de bruine suiker en snuf zout een saus. Proef of je deze lekker vind. Mag de saus wat pittiger, voeg dan wat hotwing saus toe, hou je van wat zoeter, dan wat bruine suiker. Meng de saus door de kip, en roer goed door. Leg bakpapier op een bakplaat, en leg hier de tortilla chips op. Strooi alleen over de rand alvast wat geraste kaas. Zodat je een mooie knapperige rand krijgt. Doe dan het paprika ui mengsel over de tortilla chips, en blijf een stukje weg van de rand. Daarna de kip eroverheen. Als laatste rauwe halve ui ringen en geraspte kaas. Zet de pulled chicken nacho's in een voorverwarmde oven van 175 graden, 20 minuten. Serveer met crème-fraiche en een frisse salade.