Boerenkool ovenschotel met rookworst
Ingrediënten 4 personen
Een heerlijke winter ovenschotel. Boerenkool met worst maar dan eens op een andere manier. Een favoriet gerecht bij ons in de winter.
300 gram verse boerenkool
1 unox rookworst 375 gram
300-400 gram speklappen
Aardappelen
Melk
Vloeibare margarine
Paneermeel
Vers gemalen peper en zout, nootmuskaat
Bereidingswijze
Maak een verse aardappel puree van aardappelen, melk, boter of vloeibare margarine, zout, peper en wat nootmuskaat.
Snijd de speklappen in reepjes, de rookworst in plakken. Doe wat vloeibare margarine in een wok of hapjespan en bak hierin de Speklap reepjes. Bestrooi ze eerst met wat peper en zout. Voeg nu de plakken rookworst toe en bak lekker mee. Voeg dan de boerenkool toe en bak op zacht vuur mee tot de boerenkool wat zachter is.
Vet een ovenschaal licht in. Doe hierin het boerenkool mengsel. Daarbovenop de puree. Strooi er paneermeel over en daarna nog wat klontjes boter of vloeibare margarine.
Zet de boerenkool schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.